Hervorming Kunstendecreet 2021

De Vlaamse regering werkt aan een hervorming van het Kunstendecreet. Welke stappen moeten nog gezet worden? Wat is de timing voor bijvoorbeeld de werkingssubsidies? En vooral, wat betekent dat voor jou als je subsidies wil aanvragen?

TIJDSLIJN

December 2020

Er is een principiële goedkeuring van het Kunstendecreet door de Regering gekomen op vrijdag 18 december. Lees meer op de website van Departement Cultuur. Lees hier het voorontwerp van het decreet. Er volgen nog discussies in de Commissie Cultuur en het plenaire Vlaams Parlement, en het advies van de SARC en het standpunt van oKo geven de toon aan. Lees meer details in het artikel over de werkingssubsidies.

Voorjaar 2021

  • januari-februari: advies van de Raad van State
  • 5 maart: definitieve goedkeuring (cf. noot 4), download de definitieve teksten
  • maart – april – mei: bespreking in het Vlaams Parlement (cf. noot 5)
  • mei – juli: uitvoeringsbesluit (BVR) wordt principieel goedgekeurd (cf. noot 6)

Zomer en najaar 2021

  • juni > september: infosessies KIOSK en sjablonen, ingericht door Departement CJM (cf. noot 7 en 8)
  • juli 2021: dummy aanvraagdossiers beschikbaar via website Departement CJM (cf. noot 9)
  • september 2021: KIOSK beschikbaar
  • 1 december 2021: deadline werkingssubsidies

Kunstenpunt helpt je zo goed mogelijk met alle relevante informatie, samenvattingen, infosessies en online ondersteuning. Stel je vraag via praktijk@kunsten.be, neem deel aan één van onze infosessies of stel je vraag bij één van onze “morning coffees”.


Ontdek nog meer thema's

Welke thema’s of dossiers onderzoekt en analyseert Kunstenpunt? Welke thema’s bepalen straks de toekomst van de kunsten in Vlaanderen en Brussel? Ontdek hier het overzicht.

Op zoek naar artikels, analyses en cijferonderzoek over het beleid?

Kunstenpunt ondersteunt partners in het Vlaamse kunstenbeleid en in de administratie actief door het aanleveren van informatie, data en cijfers over het kunstenveld.