Grensoverschreidende audiovisuele projecten gezocht

Call
Sound Image Culture

Wat?

SIC is op zoek naar audiovisuele projecten die authentiek zijn en de grenzen van de audiovisuele taal verleggen.We hechten belang aan esthetische en ethische reflecties verbonden aan het project. Ons doel is om de deelnemer te helpen een radicale artistieke visie te ontwikkelen.

Lees de volledige oproep hier

Over SIC

SIC is een programma van een jaar dat filmmakers en kunstenaars begeleidt bij de ontwikkeling van hun film- of audiovisuele project.
Bij SIC zal een groep coaches – gerenommeerde kunstenaars/filmmakers – en een groep peers je project volgen in een ondersteunende en professionele omgeving. SIC is bedacht door filmmakers voor filmmakers en audiovisuele kunstenaars om hen te helpen de eenzaamheid van het creatieproces te doorbreken. Het is een kader dat gebaseerd is op het idee van denken door te doen, op discussie rond concreet audiovisueel materiaal.

Praktisch

  • Collectieve sessies vinden om de twee maanden plaats in Brussel. De gemeenschappelijke taal is het Engels.
  • Gelieve één PDF document voor te bereiden met:
    Het ingevulde aanmeldingsformulier (hier te downloaden), een afbeelding van je project in goede kwaliteit, het projectvoorstel in max. 2 pagina’s met links naar je werk, één pagina CV en alle andere links die je hebt gekozen om je voorstel te verduidelijken.
  • Deelnameprijs : 1500 €. Voor Belgische residenten zijn er mogelijkheden tot cofinanciering van de deelnamekosten via SABAM en VAF.

Let op: de taal voor indiening is Engels en andere formaten dan PDF, meervoudige documenten of onvolledige aanvragen worden niet geaccepteerd. Aanvragen van meer dan 5 pagina’s worden ook niet geaccepteerd.

Voor vragen neem je contact op met: soundimageculture@gmail.com